nieuws

Programma: Eagles en Twente op zondag, eerste volleybalderby

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Er is weer een interlandweek en dus ligt het voetbal in de eredivisie plat. Er is echter genoeg Overijsselse sport deze week. Hieronder een overzicht.

Betaald voetbal

Geen voetbal in de eredivisie dus dit weekend, maar wel in de Keuken Kampioen Divisie. En wel op zondag. Beide Overijsselse clubs spelen zondagmiddag een thuiswedstrijd. Go Ahead Eagles ontvangt om 12.15 uur Roda JC en FC Twente om 16.45 uur MVV Maastricht.
In de 2e divisie gaat HHC Hardenberg zaterdag op bezoek bij Kozakken Boys.

Amateurvoetbal

In de hoofdklasse B staan er zaterdag twee Overijsselse derby's op het programma. Staphorst ontvangt DETO en SVZW krijgt Genemuiden op bezoek. Excelsior'31 gaat op bezoek bij Buitenpost en Berkum bij Urk.
Op zondag speelt HSC'21 in de 3e divisie bij UNA en komt TEC naar Oldenzaal voor het duel met Quick'20.

Vrouwenvoetbal

Bij de vrouwen is de interlandperiode na vanavond juist achter de rug en wordt er komend weekend wel gespeeld in de eredivisie. FC Twente en PEC Zwolle staan allebei op vier punten uit vier duels. De Enschedese ploeg speelt vrijdag bij VV Alkmaar en Zwolle gaat op bezoek bij Excelsior.

Basketbal

De mannen van Landstede spelen deze week twee keer in de Basketball League. Donderdag komt Rotterdam naar Zwolle en zaterdag gaat de ploeg van Herman van den Belt op bezoek bij Den Helder Suns.
De vrouwen van Jolly Jumpers verloren de eerste wedstrijd na de terugkeer in de Basketball League en zaterdag staat de tweede op de rol. Het gaat dan op bezoek bij Binnenland.

Handbal

Dalfsen speelt zaterdag in de eredivisie bij V&L, DSVD ontvangt die avond Foreholte en Borhave krijgt zondag VZV op bezoek.

Squash

De vrouwen van Squash Zwolle spelen vrijdag thuis tegen Victoria. Beide ploegen wonnen hun eerste duel afgelopen vrijdag overtuigend en staan aan kop met 15 punten.

Volleybal

De volleybalsters van Eurosped, Regio Zwolle en Set-Up'65 wisten afgelopen weekend allemaal hun eerste duel in de eredivisie te winnen. Promovendus Apollo 8 verloor nipt van FAST. Komende zaterdag komt Alterno op bezoek en Eurosped speelt bij VC Sneek. Set-Up'65 en Zwolle spelen zondag de eerste Overijsselse derby in Ootmarsum. De heren van VC Zwolle zijn komend weekend vrij.

Waterpolo

De waterpoloheren van Het Ravijn spelen zaterdag de derde competitiewedstrijd. Het gaan dan op bezoek bij het nog puntloze SVH. Het Ravijn pakte één punt. De vrouwen van de Nijverdalse club komen opnieuw in actie in de beker. Den Haag is zaterdag en zondag de tegenstander in poule D. Die ploeg wist afgelopen weekend de eerste twee wedstrijden te winnen, Het Ravijn won en speelde gelijk tegen UZSC.
Bekijk hier het programma, de uitslagen en standen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.