nieuws

OM eist lichte vorm van tbs tegen Hengeloër die ex-vriendin met geweld ontvoerde

Cel en tbs geëist tegen man die ex-vriendin ontvoerde
Cel en tbs geëist tegen man die ex-vriendin ontvoerde © iStock
Een 30-jarige zwakbegaafde man uit Hengelo, die in juni 2017 zijn vriendin met geweld ontvoerde, hoeft niet terug naar de gevangenis maar moet langdurig behandeld worden. Dat zegt de officier van justitie, die bijna een jaar celstraf en tbs met voorwaarden, de zogenaamde lichte vorm van tbs, eiste.
De man zou zijn ex een tijd gestalkt hebben. Op 6 juni vorig jaar kwam hij met gierende banden aanrijden in het havengebied van Hengelo waar zijn ex als postbode aan het werk was. Hij reed de vrouw van haar scooter en schoot meerdere keren met een vuurwapen. Daarna dwong hij de vrouw om bij hem in de auto te stappen en mee te gaan naar Duitsland. 

Oplettende getuige

De ontvoering werd door meerdere mensen gezien veroorzaakte veel consternatie. De ontvoering kwam na tweeënhalf uur tot een einde. In een opsporingsbericht op Radio Oost was het kenteken bekend gemaakt. Een luisteraar had het kenteken onthouden en zag de auto van de verdachte rijden. De politie wist de 30-jarige aan te houden. 
De man kon het niet verkroppen dat zijn relatie over was. Dat komt door gedragsdeskundigen omdat hij niet alleen zwakbegaafd is, maar ook kampt met een stoornis in het autistische spectrum. Daardoor zou hij moeilijk kunnen omgaan met veranderingen in zijn leven. 

Kliniek

De Hengeloër zit sinds een aantal maanden in een kliniek in Balkbrug. Daar is een begin gemaakt met een behandeling die moet voorkomen dat de man opnieuw in de fout gaat. Dat gaat een lang traject worden, aldus de kliniek in een rapport.
De 30-jarige heeft ondertussen al een paar keer verlof gehad. Dat ging goed volgens de man: "De afgelopen keer heb ik gewandeld, wat boodschappen gedaan en gekeken hoe het is om buiten te zijn." 
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.