nieuws

Gemeenteraad Dalfsen kiest deze maand de nieuwe burgemeester

Han Noten burgemeester Dalfsen
Han Noten burgemeester Dalfsen © eigen foto
In een besloten raadsvergadering wordt op 18 oktober de nieuwe burgemeester voor Dalfsen gekozen. Hoewel het een voordracht is, wordt deze altijd overgenomen door de minister van Binnenlandse Zaken. De openbare bekendmaking volgt na de besloten vergadering.
Er waren 46 kandidaten die de huidige burgemeester Han Noten wilden opvolgen. De Commissaris van de Koning heeft daar een selectie uit gemaakt en de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Dalfsen heeft met een aantal kandidaten gesproken.

Twee geschikte kandidaten, één burgemeester

Luco Nijkamp van de ChistenUnie Dalfsen en voorzitter van de vertrouwenscommissie over het proces: "We hebben goede gesprekken gevoerd en kunnen de raad nu melden dat we twee geschikte kandidaten hebben gevonden”. Er komt natuurlijk maar één burgemeester, maar de gemeenteraad is wettelijk verplicht om twee kandidaten aan te bevelen bij de minister.
De raad geeft daar wel een volgorde bij: de nummer één wordt burgemeester. De raadsvergadering waarin deze keuze wordt gemaakt, is een besloten vergadering waar alleen de raadsleden, de griffier en de adviseurs van de vertrouwenscommissie bij aanwezig zijn. Wat zich achter de gesloten deuren afspeelt, wordt niet bekendgemaakt. De identiteit van nummer twee blijft ook geheim.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.