Nog hard werken, maar het nieuwe stadsstrand van Deventer moet in april open

Het heeft veel voeten in aarde gehad, maar na alle voorbereidingen kan het bouwen nu gaan beginnen. Deventer krijgt volgend jaar een eigen stadsstrand, onder de Wilhelminabrug. "We zijn een blij stel", zegt Koos Janssen, die er samen met partner Evelien hard aan het slagen van het project werkt.

"Drie jaar lang is er een haalbaarheidsonderzoek gedaan. De laatste periode was vooral gericht op de horeca, website de campagne. Het ging allemaal heel voortvarend, maar toen trapte de Nederlandse Bank op de rem."

De crowdfundingsactie bleek namelijk niet volgens de regels te zijn gegaan. "Dat was voor ons compleet nieuw, ook voor onze adviseurs. Maar we hebben dus het geld teruggestort naar de investeerders, om het vervolgens wel via de regels te doen."

Inmiddels is, samen met toezeggingen van een aantal mensen, het totaalbedrag opgelopen tot 180.000 euro. "Er komt 5200 m2 recreatieweide, met een grote zandoever ervoor. En een horecapaviljoen."

April 2019 moet het nieuwe stadsstrand van Deventer open gaan voor publiek. Maar, zwemmen in de IJssel kan dan (nog) niet. Dat is verboden. "Maar we willen wel in gesprek om iets te kunnen regelen daarvoor", zegt Janssen.

Beide initiatiefnemers hopen in de komende periode via crowdfunding nog 60.000 euro extra binnen te halen. Dat geld is nodig voor een toilet voor minder validen, keukenapparatuur, zonnepanelen en extra meubilair. Investeren op deze manier is nog mogelijk tot half november, deelnemers krijgen een jaarrendement van 5,2 procent op hun investering. Meer informatie op www.crowdaboutnow.nl/meadow.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Deventer stadsstrand Nieuws
Deel dit artikel: