nieuws

Vrouw met te veel alcohol op veroorzaakt ongeluk in Almelo

Een alcoholtest (de vrouw op de foto is niet de vrouw in het artikel)
Een alcoholtest (de vrouw op de foto is niet de vrouw in het artikel) © Thinkstock
Op de Hagenborgh in Almelo heeft een vrouw uit Almelo zondagavond een aanrijding veroorzaakt. Ze had te veel gedronken, zo bleek achteraf bij een blaastest.
De 50-jarige vrouw had een alcoholgehalte in haar adem van 835 microgram per liter (Ugl), terwijl dat maximaal 220 Ugl mag zijn.
Bij de aanrijding raakte niemand gewond, wel was er materiële schade. De vrouw moest haar rijbewijs op het politiebureau achterlaten.

Drie bestuurders onder invloed drugs

De afgelopen dagen hield de politie nog drie andere mensen aan in Almelo vanwege rijden onder invloed. Zondagmiddag kregen agenten bij een kentekencontrole het vermoeden dat een bestuurder onder invloed was van drugs. Een speekseltest wees uit dat de 28-jarige man uit Almelo THC en cocaïne had gebruikt. De uitslag van een bloedtest zal bepalen of hij een proces-verbaal aan de broek krijgt.
Afgelopen nacht controleerde de politie een 23-jarige man uit Almelo en testte zijn speeksel. Ook hij testte positief op THC- en cocaïnegebruik. De man werkte mee aan een bloedproef. Ook bij hem zal de uitslag daarvan bepalen of er proces-verbaal opgemaakt wordt.
Dezelfde nacht controleerden agenten een andere auto, waarvan de 30-jarige bestuurder ook positief testte op THC-gebruik. Ook hier ging het om een man uit Almelo en ook bij hem is een bloedproef afgenomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.