nieuws

In stukken gezaagd moordslachtoffer Deniz zat diep in de hennep

Moordslachtoffer Deniz uit Zwolle zat tot over zijn oren in de hennep. Dat heeft de advocaat van moordverdachte Mark de G. vandaag in de rechtszaal gezegd. Deniz zou Mark ook gedwongen hebben om te helpen in de hennepkwekerij.
Volgens de advocaat schuilt daarin geen motief voor de moord, maar wil hij aantonen dat slachtoffer Deniz bepaald geen lieverdje was en dat Mark hem niet tegen durfde te spreken. Het Openbaar Ministerie ziet er wel een motief in. 

Kruipruimtemoord

Deniz' lichaam werd begin dit jaar in stukken teruggevonden in de kruipruimte van het huis van zijn jeugdvriend Mark de G. De familie van Deniz had hem even daarvoor als vermist opgegeven. Volgens verdachte Mark de G. heeft Deniz zichzelf door het hoofd geschoten, terwijl hij paranoïde was geraakt na het innemen van een 'cocktail' van medicijnen en cocaïne. Mark zou nog geprobeerd hebben om Deniz tegen te houden.

Metaal

Bevreemdende factor in dit verhaal is, is dat er naast een kogelgat in Deniz' hoofd ook een metaaldeeltje is gevonden. Volgens het Openbaar Ministerie is dat in het hoofd gekomen, omdat de kogel door een stuk plaatstaal is gegaan. Onderzocht wordt hoe dat nou in z'n werk moet zijn gegaan.
Mark de G. ontkent dus Deniz te hebben doodgeschoten. Onbekend is nog waarom het lichaam van Deniz in stukken moest worden gezaagd en verstopt onder de vloer. De verdachte heeft daar nog niets over gezegd. Wel is duidelijk geworden dat er twee vuurwapens in het huis van Mark waren en dat hij mogelijk geld heeft gestolen van Deniz. 

PTSS

Acht nabestaanden van Deniz claimen in totaal 200.000 euro. Ze zeggen allen last te hebben van PTSS. Volgens de advocaat van verdachte Mark is dat raar. "Normaal gesproken houdt vijf tot tien procent PTSS over na een indrukwekkende gebeurtenis."
Volgens de advocaat van de nabestaanden is dat echter helemaal niet vreemd. "Dit is niet zomaar een moordzaak. Er is een lijk in stukken gezaagd. Gruwelijk. Dan is het niet zo gek dat nabestaanden daar een enorme klap van krijgen."

Intimiderend

Die nabestaanden wordt overigens verweten dat zij heel intimiderend zijn richting getuigen in de zaak. De advocaat van verdachte Mark wil graag weten welke getuigen zo mogelijk zijn beïnvloed.
Het is nog niet duidelijk wanneer de moordzaak inhoudelijk wordt behandeld door de rechtbank.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.