'Als traject Zwolle-Arnhem aangepakt wordt, moeten Zwolle Zuid en Deventer Noord station krijgen'

Als het spoor tussen Zwolle en Arnhem wordt aangepakt, leg dan meteen station Zwolle Zuid en Deventer Noord aan. Daarvoor pleiten de PvdA-fracties van Zwolle en Deventer en de provinciale fractie. "Er wordt al jaren gesproken over Zwolle Zuid en Deventer Noord", zegt Hans Nooter van de PvdA Overijssel. "Dit is een uitgelezen kans."

De drie fracties zijn in januari een lobby gestart om de twee nieuwe stations te realiseren. Nu de Tweede Kamer heeft besloten om het traject Zwolle - Arnhem aan te pakken, is de tijd rijp om de stations ook te laten bouwen, aldus de fracties. De investering moet onder mee leiden tot verdubbeling van het enkele spoor tussen Olst en Deventer.

De PvdA’ers willen dat de gemeenten samen met de provincie en het rijk aan de slag gaan om de nieuwe stations te realiseren. "Volgens mij willen we allemaal hetzelfde", zegt Nooter. "Minder reistijd, snellere verbindingen, meer mensen in het ov en minder uitstoot van CO2. Met deze twee nieuwe stations bereiken we al die doelen in één keer. Het rijk gaat investeren. De reizigers zijn er klaar voor. Waar wachten we nog op?"

Eind dit jaar zal de staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat aan de Tweede Kamer bekendmaken welke vervolgstappen worden gezet.

Meer over dit onderwerp:
Deventer IJsseldelta Zwolle Spoor trein Nieuws
Deel dit artikel: