Geen kunstgras meer in de eredivisie? Heracles Almelo weet van niks

Heracles Almelo weet niets van een plan waarin staat dat kunstgras binnen enkele jaren uit de eredivisie verdwijnt. Het is onderdeel van een voorstel dat gisteravond uitlekte. Het komt er in het kort op neer dat Ajax, PSV en Feyenoord de tv-gelden die ze ontvangen in Europese toernooien verdelen onder de andere clubs in de eredivisie. "Wij weten niet hoe dat plan eruit ziet", stelt Heracles-directeur Rob Toussaint.

Hoe moet je reageren op een plan dat je niet kent? Het antwoord voor Rob Toussaint op die vraag is simpel. Gewoon niet. 

Ajax, PSV en Feyenoord zouden een concreet plan op tafel hebben gelegd waarin staat dat de inkomsten die die clubs uit de Champions League en Europa League ontvangen, voor een deel naar de overige eredivisieclubs gaan. Het gaat om zo'n tien procent. 

In ruil daarvoor zouden de drie clubs een nieuwe competitieopzet willen met nog maar zestien clubs in de eredivisie en zou in de nieuwe eredivisie geen voetbal meer worden gespeeld op kunstgras. Heracles was de eerste club in het betaalde voetbal die op kunstgras speelde en doet dat nog steeds.

De precieze invulling van die nieuwe opzet van de eredivisie is nog niet helemaal bedacht, maar wordt nog bestudeerd. Zolang daar nog niks over bekend is, wil maar vooral ook kan Rob Toussaint niet reageren. "We zitten binnenkort weer om tafel. Nu is er nog helemaal niks." De directeur wil eerst weten waar hij over praat voor hij met een inhoudelijke reactie kan komen. 

Deel dit artikel: