nieuws

Gerechtshof buigt zich over conflict tussen familie Beernink en burgemeester Hengelo

Het gerechtshof buigt zich over de vraag of er een juridische procedure wordt gestart tegen burgemeester Schelberg van Hengelo, wegens smaad en laster. Het is een volgende stap in het langslepende conflict tussen de gemeente Hengelo en de familie Beernink, dat draait om een kinderdagcentrum voor kinderen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand.
De familie zegt al zo'n tien jaar geluidsoverlast te hebben van kinderdagcentrum De Toermalijn. Maar inmiddels gaat de ruzie vooral over uitspraken van de burgemeester. "De burgemeester zegt dat de familie psychologische hulp nodig heeft, dat ze zitten te zeuren", aldus advocaat Tomlow. "En hij heeft op een gegeven moment de politie op ze afgestuurd, omdat ze ambtenaren met de dood zouden hebben bedreigd. Terwijl daar absoluut geen sprake van is."
Het Openbaar Ministerie heeft eerder al aangegeven geen zaak te zien in het verhaal, omdat er geen strafbare feiten zouden zijn gepleegd. Tomlow vindt wel dat er reden is voor een juridische procedure. Hij houdt een goed gevoel over aan de zitting van vandaag. "Ik ben tevreden, de rechter heeft uitgebreid de mogelijkheid gegeven om ons standpunt toe te lichten. Dat geeft vertrouwen dat er een afgewogen besluit wordt genomen."
Dat besluit zal over zes tot acht weken worden genomen door het gerechtshof.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.