OM: Steenwijker heeft minderjarige Zwolse seksueel uitgebuit

Een 48-jarige Steenwijker wordt ervan verdacht dat hij een minderjarig Zwols meisje heeft ingezet in de prostitutie. Ook zou hij haar zelf seksueel hebben misbruikt.

De man werd afgelopen zomer aangehouden, omdat hij op een parkeerplaats in Drenthe het toen 16-jarige meisje openlijk aanbood voor seks. Omstanders informeerden de politie.

Naast het aanbieden van het Zwolse meisje voor seks, heeft hij volgens het Openbaar Ministerie in de voorafgaande maanden het meisje zelf ook seksueel misbruikt. Toen was ze nog maar 15 jaar.

Triootjes

In eerste instantie kon de man alleen vervolgd worden voor het seksueel misbruik. Maar sinds de iPad en iPhone van de Steenwijker zijn gekraakt, is duidelijk geworden dat hij wel degelijk seksafspraken met derden aan het regelen was. Er stonden seksafspraken gepland op de dag dat hij werd aangehouden. Zo waren er afspraken voor triootjes. 

Idee van het meisje

Volgens de verdachte Steenwijker was het allemaal het idee van het Zwolse meisje. Maar het OM heeft daar geen boodschap aan. "Je mag simpelweg geen seks hebben met een 15- of 16-jarig meisje."

Ook is er volgens de man nooit geld betaald voor seks. Maar daar had het OM eveneens geen boodschap aan. "Hij heeft een 16-jarig meisje aangeboden voor seks met derden, dat is verschrikkelijk."

De Steenwijker had een baan bij een tbs-instelling in Drenthe. Zijn huwelijk is inmiddels op de klippen gelopen.

De zaak gaat begin volgend jaar verder.

Deel dit artikel: