Oranjevrouwen komen vroege achterstand te boven en zijn weer dicht bij WK

Anouk Dekker (links) deelt mee in de feestvreugde
Anouk Dekker (links) deelt mee in de feestvreugde © Pro Shots
De OranjeLeeuwinnen hebben zich in de jacht op een WK-ticket geplaatst voor de finale van de play-offs. In Denemarken werd met 1-2 gewonnen, en dat was ruim voldoende na de 2-0 zege in Nederland. Anouk Dekker uit Wierden speelde hele wedstrijd bij Oranje en droeg de aanvoerdersband.

Zwitserland

Nederland speelt in de finale van de play-offs tegen Zwitserland dat over twee wedstrijden te sterk was voor België. Die wedsrijden worden gespeeld op 5 en 13 november. Oranje was in de reguliere kwalificatie al dicht bij het WK maar door een nederlaag in Noorwegen werd het veroordeeld tot het spelen van play-offs.

Valse start

Nederland kende een valste start in het Deense Viborg. Al na vier minuten kreeg de thuisploeg een strafschop nadat sterspeler Harder onderuit werd gehaald in het zestienmetergebied door Bloodworth. De penalty werd binnen geschoten door Nadim die daarmee het geloof weer helemaal terug bracht bij Denemarken.

Goal Beerensteyn

Oranje zette zich schrap voor een Deense storm, maar voor die eenmaal begonnen was lag de gelijkmaker al in het net. Net als vorige week in Breda scoorde de kleine Beerensteyn met het hoofd. Door die goal moest de verliezend finalist van het EK er plots drie maken.

Slippertje Dekker

De goal van Beerensteyn gaf Nederland wat lucht, en Denemarken creeerde heel lang niks. Vroeg in de tweede helft kwam Oranje goed weg nadat een hoekschop van de Denen in een keer tegen de paal vloog. De grootste kans kwam echter na een dik uur nadat Anouk Dekker een fout maakte in de opbouw en Harder uit een voorzet van Nadim de bal voor een leeg doel over schoot.

Zege Oranje

Oranje pakte uiteindelijk ook nog de zege. Tien minuten voor tijd kopte Dekker nog over uit een hoekschop, maar in de blessuretijd was het alsnog raak. Opnieuw Beerensteyn tekende met haar tweede van de avond voor de 1-2. FC Twente-speelster Renate Jansen bleef net als Jil Roord uit Oldenzaal langs de kant.