'Granaat' aan Zwols café verwijderd, Voorstraat vrijgegeven

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het mogelijke explosief aan de voordeur van café Bruut in de Voorstraat Zwolle opgeruimd. De straat is weer vrijgegeven. Op de beelden lijkt het explosief een handgranaat die met een ijzerdraadje aan de deurkruk is gehangen, maar dat kan de politie niet bevestigen.

Om negen uur vanmorgen ontdekte een voorbijganger het explosief aan de deurklink van de horecazaak in de Voorstraat. De politie kwam daarna met veel man naar de straat in de Zwolse binnenstad. Ook de brandweer, defensie en de EOD kwamen ter plaatse.

Straat afgezet, Primark ontruimd

De straat werd afgezet en de tegenover café Bruut gelegen Primark werd ontruimd. Om elf uur werd de afzetting nog vergroot. Nadat het mogelijke explosief werd opgeruimd, kon de politie de straat vrijgeven.

Of het daadwerkelijk om een handgranaat gaat, kan de politie nog niet zeggen. "Onderzoek moet dat uitwijzen", vertelt officier van dienst Michael Hullegie. "In het belang van het onderzoek kan ik niet zeggen of het explosief daadwerkelijk op scherp heeft gestaan."

Onderzoek opgestart

De politie heeft inmiddels contact gehad met de eigenaar van het pand. "Het onderzoek is inmiddels opgestart, maar het is allemaal nog heel pril."

Getuigen worden opgeroepen zich te melden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
explosief politie IJsseldelta Zwolle Nieuws
Deel dit artikel: