Expeditie Oost: De harde kern van de Miltary Boekelo

Ja hoor, wanneer je deze week het terrein van de Military Boekelo doorkruist, zie je weer de bekende kopjes. Het internationale paardensportevenement is er één die de omwonenden bindt.

Want inderdaad ook de mannen die verantwoordelijk zijn voor de decoratie van de diverse hindernissen, en dan met name die in de cross, zijn er weer.

De bloemetjes buiten

Onder de bezielende leiding van Robert Fuhren is deze 'bloemenploeg' druk doende met het mooi maken van de hindernissen.

Volgens plan

'Sue Benson de course designer, zij bepaalt het parcours van de cross en de bijbehorende hindernissen. Samen met haar maak ik per hindernis een decoratieplan. Maar om eerlijk te zijn ...... dan heb ik de bestelling al lang gedaan', aldus Fuhren.

Allemaal blij

'De Engelse Sue zit in ons hoofd. Wij weten, evenals de parcoursbouwers, wat zij wil. Dat weet ze en dus krijgen we genoeg vrijheid. Wanneer er dan weer een stralende Sue voorbij loopt, dan zijn ook wij blij'.

Genieten van de herfst

'Maar uiteindelijk doe je het voor de zaterdag, de dag dat het tweede onderdeel wordt verreden, de cross. De meest populaire dag van het evenement. Dan komen veel bezoekers genieten van de paardensport maar ook van de natuur die volop in de metamorfose naar de herfst zit.

Wij passen daar onze decoraties zeker op aan. Hoewel we bij een aantal hindernissen ook rekening 'moeten' houden met de kleuren van de sponsoren'.

En de sport

'Stralende gezichten van de bezoekers en de ruiters, dat is wat we de komende dagen willen zien, daar gaan we voor', aldus Fuhren, één van de 1.500 vrijwilligers van de Military Boekelo.

Meer over dit onderwerp:
Expeditie Oost Regio Enschede Verhalen
Deel dit artikel:

Reageren