PEC Zwolle ruim onderuit bij Ajax in besloten oefenduel

John van 't Schip
John van 't Schip © Pro Shots
PEC Zwolle heeft woensdag een oefenduel bij Ajax met 4-1 verloren. De wedstrijd vond plaats achter gesloten deuren op de Toekomst in Amsterdam.
Bij de ploeg van John van 't Schip begonnen zeven spelers in de basis die afgelopen weekend nog Excelsior versloegen. Erik ten Hag stelde naast Huntelaar en Neres vooral talenten op.
De enige Zwolse treffer viel al vroeg in de wedstrijd en werd gemaakt door Giovanni Hiwat. De aanvaller - die dit seizoen nog geen officiële minuut maakte - scoorde na twee minuten. Daarna waren er kansen voor Zwolle op een tweede treffer, maar het was Ajax dat de wedstrijd naar zich toe trok. Cerny, Huntelaar, Thetani en Bijleveld maakten de Amsterdamse treffers.