Plan voor 30 nieuwe woningen in gebied Julianastraat Dedemsvaart

De gemeente Hardenberg wil 26 rijtjeshuizen en vier appartementen in het gebied Julianastraat Noord in Dedemsvaart bouwen. Het plan is onderdeel van het Masterplan Centrum Dedemsvaart.

Vroeger zat er detailhandel in het gebied. Dat is verdwenen en daarom krijgt de Julianastraat nu een woonfunctie. Het plan is onderdeel van het opnieuw invullen van het centrum van Dedemsvaart. Er moet een compact en compleet winkelcentrum komen. Met daarnaast ruimte voor wonen.

Plan ter inzage

De oude Jumbo-supermarkt wordt deels gesloopt, de voormalige bibliotheek is al gesloopt en binnenkort gaat het oude politiebureau tegen de vlakte. In het pand van de voormalige supermarkt kunnen, naast de bestaande drie appartementen, vier nieuwe appartementen gerealiseerd worden.

De openbare ruimte wordt opnieuw ingericht met ruimte voor parkeren. De rij woningen wordt in een zogenaamde bajonet-structuur gebouwd. Dat betekent dat er geen doorlopende routes zijn, maar dat de routes steeds verschuiven waardoor zichtlijnen worden onderbroken. Dit past goed bij het karakter van Dedemsvaart.

Op 18 oktober houdt de gemeente Hardenberg een inloopbijeenkomst over het plan.

Meer over dit onderwerp:
Vechtdal Dedemsvaart woningbouw Nieuws
Deel dit artikel: