Nieuw zwembad in Enschede gepland naast de Diekmanhal

Voor de bouw van een fonkelnieuw zwempark met drie baden op het Diekman heeft de gemeente Enschede de vrije kavel aan het plein naast de Diekmanhal op het oog.

Het hypermoderne zwemcomplex, dat in eigendom komt van Sportaal, bestaat uit drie baden. Er komen twee sportbaden gericht op sporters voor banen-, instructie- en verenigingszwemmen. Een wedstrijdbad van 25 x 21 meter (met een watertemperatuur van 27 graden Celsius) dat voldoet aan alle internationale eisen voor wedstrijdzwembaden en een sportbad van 25 x 14 meter (30 graden Celsius). Daarnaast komt er een warmwaterbad van 25 x 10 meter (32 graden Celsius) gericht op ouderen en therapie/zorg.

Het zwembad is naar verwachting in 2021 klaar. Zodra het nieuwe zwembad is gerealiseerd worden Het Slagman en het Aquadrome gesloten.


Het buitenbad bij het Aquadrome blijft bestaan en krijgt een verbinding met het nieuwe zwemcomplex. Er komt mogelijk ook een verbinding met de Diekmanhal. Het Diekmanterrein krijgt hierdoor steeds meer de uitstraling van Sportcampus waar sporters uit verschillende takken van sport hun plek vinden.


Sportwethouder Niels van den Berg: "De stad krijgt een prachtig zwembad op een locatie waar we trots op mogen zijn. De locatie biedt de kans om een functionele verbinding te maken met de Diekmanhal. Aan het centrale Diekmanplein creëren we een duidelijk hart waar allerlei soorten sporters hun plek vinden."

Waterproof Enschede
De gemeenteraad besloot vorig jaar tot de bouw van een nieuw zwembad toen werd ingestemd met de zwembadvisie “Waterproof Enschede, zwembadvisie 2020-2050”. 

Een eerste stap in het realiseren van het nieuwe zwembad is het vaststellen van de locatie. Uitgangspunt was dat het Aquadrome pas gesloopt wordt als het nieuwe zwembad open is. Daarom is gekeken naar beschikbare plekken op het Diekman. Burgemeester en wethouders informeren de gemeenteraad nog over de keuze voor de vrije kavel naast de Diekmanhal.

Meer over dit onderwerp:
zwembad Diekman Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: