Hardenberg moet mogelijk op zoek naar nieuwe locatie voor grindwasserij in Balkbrug

Grindwasserij Jacobs in Balkbrug moet rekening houden met een zoektocht naar een nieuwe locatie voor het bedrijf. De Raad van State reageerde vandaag zeer kritisch op het nieuwe bestemmingsplan waarmee de gemeente Hardenberg de grindwasserij op De Pol aan een definitieve vestiging wil helpen. 

De Raad constateerde dat het plan op de huidige locatie van de grindwasserij veel meer bebouwing en verharding mogelijk maakt.

In dat geval doet de gemeente er beter aan te bekijken of een andere locatie voor de grindwasserij misschien meer geschikt is.

Verder zag de Raad dat het geluidsonderzoek voor het bestemmingsplan gedateerd is. Dat geluidsonderzoek zegt daarom weinig over de activiteiten die het nieuwe bestemmingsplan toelaat.

Onaanvaardbaar

Woordvoerders van de gemeente kregen van de Raad het verwijt dat de bestaande uitrit van het bedrijf pal op de N377 en N48 door de gemeente zelf al onaanvaardbaar wordt genoemd vanwege de onveilige verkeerssituatie. En toch laat de gemeente die uitrit in het bestemmingsplan staan.

Volgens Jacobs en de gemeente zal de onveilige uitrit worden afgesloten als een nieuwe uitrit is gerealiseerd.

Ondanks de bezwaren van de omwonenden vindt de gemeente het bestemmingsplan aanvaardbaar. De dichtstbijzijnde woning staat op voldoende afstand en aan de geluidsnormen kan het bedrijf voldoen, zegt een gemeentewoordvoerder.

Het vorige bestemmingsplan liet de grindwasserij niet toe omdat het bedrijf teveel lawaai maakt.


De Raad doet over zes weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Balkbrug Vechtdal Jacobs Nieuws
Deel dit artikel: