Hoe vervoersbedrijf Keolis zich voorbereidt op topdrukte Military Boekelo zaterdag

Het was chaos vorig jaar in Boekelo, toen bezoekers van en naar het terrein van de Military werden gebracht. ''Mensen liepen op straat. Mensen werden niet op tijd teruggebracht naar hun auto.'' Hoe zorgt vervoersmaatschappij Keolis er voor dat dit aankomende zaterdag niet weer gebeurt?

Keolis regelt al jaren dat bezoekers van en naar het evenemententerrein kunnen komen. Vorig jaar verliep dit allesbehalve soepel. Het evenement kreeg na afloop klachten over te lange wachttijden voor de ingezette pendelbussen.

''Het was schrijnend. Eén grote chaos. Mensen liepen op straat. Mensen werden niet op tijd teruggebracht naar hun auto. Ze moesten erg lang wachten voordat ze eindelijk naar huis konden,'' vertelt So-Hee de Vries, teammanager bij Keolis Enschede.

Zestigduizend bezoekers

De organisatie verwacht ook dit jaar weer topdrukte: ruim zestigduizend paardensportliefhebbers. En dat betekent ook dat er voor al deze mensen - fietsers en wandelaars daargelaten - een parkeerplek moet komen.

''Mensen kunnen dit jaar parkeren in Enschede. Vanaf daar staat er een pendelbus van ons klaar om hen naar het evenemententerrein te brengen,'' zegt De Vries.

Geen verkeersbelemmeringen verwacht

Anders dan vorig jaar, verwacht de maatschappij dit jaar geen verkeersbelemmeringen. ''We zetten meer dan twintig bussen in en dat betekent dat er elke minuut een bus verschijnt om bezoekers op te pikken. Deze dienst zal gratis zijn.''

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede Military Boekelo Keolis Nieuws
Deel dit artikel: