Vrijgezelle ouderen op speeddate in Raalte: "Als je niks doet dan verandert er niks"

In het Hoftheater in Raalte zijn gistermiddag 26 vrijgezelle ouderen op speeddate gegaan: veertien dames en twaalf heren leerden elkaar kennen.

“Het doel van de middag is echt mensen bij elkaar brengen", vertelt organisator Getty Schepers van Dating Oost. "Dat mensen elkaar kunnen vinden, misschien een relatie krijgen. De meeste mensen zeggen ‘ik ga gewoon en ik zie wel’, maar een groot deel hoopt dat het wat wordt.”

Neem Johan Albers (72 jaar) uit Almelo. Hij verloor een aantal jaar geleden zijn vrouw en ging gistermiddag in Raalte op zoek naar een nieuw maatje.

'Ik zoek een paar leuke vriendinnen'
“Een dame die mee op vakantie zou willen. Iemand die bij mij thuis bij de open haard komt zitten en een kop koffie met me drinkt", vertelt de Almeloër. "Of een beetje tv kijken of een voetbalwedstrijd….”

Lia Dierickx uit Nijverdal kwam met een heel ander doel naar het Hoftheater. “Ik zoek eigenlijk een paar leuke vriendinnen. Voor gewoon lekker wat gezelligheid: een bioscoopje, theater, lekker een vakantie pakken, een middagje terras...”

Middel in strijd tegen eenzaamheid 
Hoewel het principe eigenlijk simpel lijkt, daten voor ouderen, heeft het volgens organisator Getty Schepers wel wat meer om het lijf dan alleen een zoektocht naar een nieuwe partner. Het is volgens haar een middel in de strijd tegen eenzaamheid.

“Altijd dat eenzame gevoel als je thuiskomt. Lampen zijn uit, de kachel is uit, het is koud. En je komt weer alleen, er is niemand die aan je vraagt hoe het was", omschrijft Schepers. "De volgende ochtend kom je weer alleen uit bed, zit je weer alleen met je broodje…. Iedereen die alleen is, zal dit herkennen.”

'Als je niks doet, verandert er niks'
De dames en heren die gisteren in Raalte meededen aan de speeddate, voelden zich vooraf best wat ongemakkelijk en ze moesten ook best een drempel over om te durven mee te doen, maar.... “Als je niks doet dan verandert er niks,” concludeert Johan Albers.

Wat de middag voor de deelnemers geslaagd zou maken? “Als ik naar huis ga en een paar hele leuke dames heb leren kennen,” stelt Dierickx. “Dat ik volgende week opgebeld word of dat ik zelf iemand bel van: kom op meid, het is mooi weer, we pakken de fiets en we gaan er op uit.”

'Twee of drie dames'
Almeloër Albers legt de lat hoger: “Als ik met twee of drie dames tot de conclusie kom dat we ergens een broodje gaan eten of koffie drinken en verder gaan praten, dan is het al geslaagd voor mij. En wat daarna komt zien we dan wel weer.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Senioren daten speeddate Raalte Salland Nieuws
Deel dit artikel: