Missie in Oeganda is geslaagd voor stel uit Oldenzaal

Carolien Blom en Maarten Smidt uit Oldenzaal blikken terug op een geslaagde missie in Oeganda. De afgelopen acht maanden hebben ze daar projecten voltooid, met als doel de leefsituatie van kinderen te verbeteren. Ook hielpen ze mee met het vernieuwen en verbouwen van een kliniek.

Het stel nam daarvoor acht maanden onbetaald verlof. Via sponsoren en speciale acties kregen ze genoeg geld bij elkaar om af te reizen naar Oeganda om samen met SOS Kinderdorpen een aantal projecten te starten.

Het stel wilde zich inzetten om het probleem van babysterfte aan te pakken. Daarvoor was het nodig om de kliniek flink op te knappen en uit te breiden. De medische zorg voor vrouwen die moeten bevallen is nu sterk verbeterd. Carolien heeft er onder meer zelf gewerkt als arts. In de kliniek worden nu zo'n 25 baby's per maand geboren. Daarnaast zijn er projecten gestart voor het bestrijden van malaria en hiv.

Voor de kinderen is er onder meer een speeltuin gebouwd. Daarnaast is een voetbalveld opgeknapt en is een basketbalveld weer bespeelbaar gemaakt. De voortgang van hun projecten hebben Carolien en Maarten vastgelegd in video's die ze op hun website hebben geplaatst. Ook bij RTV Oost vertellen Carolien en Maarten over hun belevenissen in Oeganda.

Deel dit artikel: