Afrit A35 naar Enschede-West gaat op de schop

De afrit Enschede-West op de A35 gaat tussen 19 en 29 oktober op de schop. Straks rijden weggebruikers via één gecombineerde afslag naar Enschede-West én de N18 Haaksbergen. Deze nieuwe afslag ligt op de plek waar de huidige afrit naar N18 Haaksbergen begint. De afrit gaat bestaan uit twee rijstroken richting Enschede-West en één rijstrook richting N18 Haaksbergen.

Sinds de opening van de N18 begin mei is er een hoop te doen rondom de afrit. Vanaf de A35 ter hoogte van Grolsch zijn er nu nog twee mogelijkheden om de snelweg te verlaten; de afrit 26b naar de N18 en de afrit 26a naar Enschede. De afrit naar Enschede was vanwege werkzaamheden aan de nieuwe N18 driebaans. Die zou in augustus, na afloop van de werkzaamheden, terug moeten gaan naar één baan.

Uit tellingen bleek dat het plan van één baan richting Enschede niet verstandig zou zijn omdat het zou leiden tot filevorming. Daarom werd besloten de huidige situatie tijdelijk in stand te houden.

Hinder

Tijdens de werkzaamheden zal er verkeershinder zijn op zowel de A35 als de N18/Westerval. Van vrijdag 19 oktober 20.00 uur tot vrijdag 26 oktober 17.00 uur is de afrit van de A35 vanuit Hengelo richting Enschede-West, Grolsch én de N18 afgesloten. Op de A35 is in beide richtingen één rijstrook beschikbaar. 

Omdat op vrijdag 26 oktober FC Twente een thuiswedstrijd speelt opent Rijkswaterstaat een tijdelijke afrit tussen 17.00 uur en 20.00 uur, zodat de supporters vanaf de snelweg naar de Grolsch Veste kunnen rijden.

Van 26 tot 29 oktober is het niet mogelijk om vanaf Enschede via de Westerval de N18 en de A35 op te rijden.

Verbreden van bochten

Daarnaast gaat Rijkswaterstaat op de Westerval de bochten van de oprit naar de A35 richting Hengelo verbreden. Het is namelijk gebleken dat vrachtwagens meer ruimte nodig hebben om veilig af te kunnen slaan. 

De onderstaande afbeelding geeft de nieuwe situatie vanaf 29 oktober weer.

Eindsituatie afrit A35 Enschede-West (Foto: Rijkswaterstaat)
Deel dit artikel: