Oud-wethouder Eefke Meijerink stopt als raadslid in Zwolle: "Mooi geweest"

Eefke Meijerink stopt als gemeenteraadslid in Zwolle. Ruim twaalf jaar was ze betrokken bij de Zwolse gemeenteraadspolitiek, waarvan - vanaf oktober 2017 - enkele maanden als wethouder in de Overijsselse hoofdstad. De PvdA'er wordt in de raad opgevolgd door Jan Slijkhuis.

"Voor mij is het tijd om de Zwolse politiek los te laten en ruimte te geven aan onze nieuwe mensen", laat Meijerink weten in haar ontslagbrief aan burgemeester Meijer.

'Blijf rozen uitdelen'

Aan de telefoon zegt ze actief te zullen blijven bij de PvdA. "De PvdA is van mij en ik van de PvdA. Ik ga nog rozen uitdelen op straat." Of ze open staat voor politiek functies? "Daar ben ik niet mee bezig."

"Het afgelopen half jaar heb ik onze nieuwe fractie op weg geholpen. Ik heb er ontzettend veel vertrouwen in dat mijn partijgenoten ons waardevolle werk met en voor zoveel Zwollenaren zullen voortzetten."

Meijerink wil niet ingaan op de vraag waarom ze er al een half jaar na de gemeenteraadsverkiezingen mee stopt en niet de hele periode volmaakt. "Ik heb twaalf jaar lang een bijdrage geleverd aan de Zwolse politiek. Het is rond, het is mooi geweest."

Sociale zekerheid

Meijerink is raadslid, fractievoorzitter en wethouder geweest voor haar partij. Het sociaal domein had haar bijzondere aandacht. Ze zette zich in voor goede en toegankelijke zorg, voor vernieuwing in de sociale zekerheid en voor passend werk voor werkzoekenden. Meijerink neemt afscheid in de raadsvergadering van 29 oktober.

Meer over dit onderwerp:
zwolle politiek IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: