MTB-route van 1000 kilometer moet van Overijssel 'mountainbike-walhalla' maken

De organisatie 365 dagen fietsen door Overijssel presenteert in Hellendoorn vanmiddag het plan voor een aaneengesloten mountainbikeparcours over duizend kilometer in Overijssel. De aftrap wordt verricht door gedeputeerde Van Hijum van de provincie Overijssel bij hotel de Uitkijk.

Overijssel behoort al tot het beste van Nederland als het gaat om mountainbikeroutes. Het plan is echter om de gescheiden parcoursen op de Holterberg, de Lemelerberg en diverse landgoederen in Salland en Twente te verbinden tot één gesloten netwerk. 

"Als we de moutainbikers een aaneengesloten route van duizend kilometer in Overijssel kunnen aanbieden, maken we van de provincie het 'moutainbike-walhalla' in Nederland. Daar profiteren ook organisaties, instellingen en bedrijven in de recreatie- en toerismesector van", stelt Theo de Rooij, fietsambassadeur van Overijssel.

De komende tijd wordt in samenwerking met Routenetwerken Twente, Recreatiegemeenschap Salland en Marketing Oost veel energie gestoken in het onderling verbinden van de MTB-routes. De Rooij: "Dat vraagt veel overleg met grondeigenaren, boeren, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten over het ter beschikking stellen van de ontbrekende grond voor de verbindingsstukjes."

De angst dat de natuur in Overijssel wordt overbelast met voortrazende mountainbikers is onnodig, stelt Van Rooij. "Als we de mountainbikers een gesloten parcours kunnen aanbieden, dat zowel technisch aantrekkelijk is als veel ruimte en kilometers biedt, dan voorkom je juist dat mountainbikers in het wild gaan rondfietsen en overlast veroorzaken voor wandelaars en andere recreanten in de natuur."          

Meer over dit onderwerp:
MTB Reggestreek Salland Hellendoorn Nieuws
Deel dit artikel: