Expeditie Oost: Het kampeerterrein en de stallen van de Military Boekelo

Een kijkje achter de schermen bij de Military Boekelo, dat is wat de expeditieleden van RTV Oost vandaag was gegund. Daar waar het allemaal gebeurt.

Een kleine tachtig combinaties doen er dit jaar mee aan de Military Boekelo. Combinaties die samen met hun grooms en familie een kleine week bivakkeren óp het evenemententerrein.

Campinglife

Overnachten in een grote trailer, de dag beginnen met het uitlaten van de hond, een ontbijtje in de zon en dan richting de stallen. Daar waar de grooms al druk bezig zijn de paarden te verzorgen. 

In de stallen

Er heerst rust en iedereen weet wat hij of zij moet doen. Af en toe een bezoekje van de keuringsarts en dan weer door voor het volgende onderdeel. Een praatje met je collega groom die je al een tijdje niet hebt gezien of gewoon even buiten de stal genieten van de zon.

Een triatlon

Een bezoekje aan de Military Boekelo is heel divers, net als de wedstrijd zelf. Een triatlon voor paarden, zo wordt het ook wel genoemd. Vandaag nog één dag de dressuur, morgen is de cross aan de beurt en zondag wordt het laatste onderdeel verreden, het springen.

De ruiters, de paarden en de grooms, hier backstage in Boekelo, zijn er klaar voor.

Deel dit artikel:

Reageren