nieuws

Podcast Welkom Wolf... nieuwe aflevering: op zoek naar sporen

Nu de wolf zich de afgelopen jaren vaak heeft laten zien in Overijssel en de regio's om ons heen, is de logische vraag of ze in onze provincie zouden kunnen leven. In de tweede aflevering van de podcast Welkom Wolf... ga ik dieper in op de vraag of de wolf zich hier kan vestigen. En probeer ik - onder begeleiding - mijn eerste glimp van een wilde wolf te zien.
In de eerste aflevering deed ik een poging om op de Sallandse Heuvelrug iets van een wolf te zien. Kansloos, dat was snel duidelijk. (Als je het zelf nog eens wilt horen, hier is aflevering 1 te beluisteren) Tijd om hulp in de schakelen dus.

Hulptroepen

Die hulp krijg ik van Mark Zekhuis van Landschap Overijssel en van Roel Korbee van Staatsbosbeheer. Beiden al jaren bezig met de wolf. Met Mark ga ik naar het Wierdense Veld, met Roel naar de Engbertsdijkvenen.

Hoeveel?

Hoeveel wolven kunnen er eigenlijk in Nederland wonen? Een vraag moeilijk te beantwoorden is, maar waar Glenn Lelieveld van Wolven in Nederland wel een antwoord op heeft. Een antwoord waar ik wel van sta te kijken... 

Naturalis

Het lijkt er op dat één wolf zich op de Veluwe heeft gevestigd. Misschien zijn het er zelfs al meer. Van twee wolven weten we in elk geval zeker dat ze permanent in Nederland zijn: de wolf van Luttelgeest en de zogenoemde wandelwolf. Beiden dood. Beiden in de collectie van natuurmuseum Naturalis. 
Wolven in Duurzaamheidscentrum Assen
Wolven in Duurzaamheidscentrum Assen © Roelof Westerhof
Fotograaf: Roelof Westerhof De wolf van Luttelgeest in Assen
Wolven in Duurzaamheidscentrum Assen
Wolven in Duurzaamheidscentrum Assen © Roelof Westerhof
Fotograaf: Roelof Westerhof De balg van de wandelwolf, een sinister gezicht...
Nieuwsgierig? Luister dan nu aflevering 2 van Welkom Wolf... 
Volg de podcast Welkom Wolf... via rtvoost.nl/podcast, iTunes of Stitcher.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.