Hoogma kan EK definitief vergeten met Jong Oranje ondanks zege in Letland

Justin Hoogma in het shirt van Jong Oranje
Justin Hoogma in het shirt van Jong Oranje © Pro Shots
Justin Hoogma heeft met Jong Oranje in het voorlaatste kwalificatieduel voor het EK 2019 een overtuigende zege geboekt op Jong Letland. In Riga werd het 0-3 voor de Nederlandse beloften. Desondanks is plaatsing voor het EK niet meer mogelijk.
Ondanks dat Jong Oranje tegen Letland voldoende mogelijkheden kreeg om al vroeg de score te openen, stond het bij rust nog 0-0. Onder meer Richairo Zivkovic en Bart Ramselaar waren dicht bij een treffer, maar zij zagen hun inzet allebei eindigen op de lat.
Kort na de rust was het wél raak. Justin Kluivert profiteerde van een misser in de Letse defensie na een voorzet van Javairo Dilrosun: 0-1. Kluivert kreeg opgelegde kansen om de score verder uit te breiden, maar de vleugelaanvaller van AS Roma had zijn vizier niet op scherp. In de slotfase liep Jong Oranje door een Lets eigen doelpunt en een goal van Dilrosun alsnog uit naar 0-3.
Oldenzaler Hoogma speelde de gehele wedstrijd bij Jong Oranje, dat ondanks de overwinning op Jong Letland definitief geen kans meer maakt op deelname aan het EK.