nieuws

Hoofdklasse: SVZW stunt tegen SC Genemuiden, Staphorst wint van DETO

SVZW is er vanmiddag in geslaagd te stunten tegen SC Genemuiden. Op Sportpark Het Lageveld zegevierden de Wierdenaren met 2-1. Staphorst won op haar beurt van DETO en ook Excelsior'31 en Berkum kwamen in actie. Onderstaand een overzicht.
SVZW stunt tegen SC Genemuiden
In de Overijsselse derby tussen SVZW en SC Genemuiden, trokken De Zwaluwen aan het langste eind: 2-1. Yessin Maskoul opende na een half uur voetbal de score namens SVZW. Amper onderweg in de tweede helft maakte Omar Kavak er 1-1 van. De drie punten bleven in Wierden doordat invaller Maarten Jansen namens SVZW de 2-1 binnen werkte. 
Foto: Sportfoto-oost/Ron Jonker

Staphorst te sterk voor DETO

Ook voor Staphorst en DETO stond er een Overijssels onderonsje op het programma. In Staphorst werd het 1-0 voor de thuisploeg door een doelpunt van routinier Ewald Koster, die een vrije trap tegen de touwen kopte.
Feest bij Staphorst, treurnis bij DETO (foto: Henk Timmerman)

Excelsior'31 wint alweer

Excelsior'31 boekte zaterdagmiddag haar vierde zege op rij. Op bezoek bij Buitenpost waren de Rijssenaren een maatje te groot: 0-3. Hielke Penterman (2x) en Cem Köse zorgden voor de treffers. Voor Penterman was het alweer zijn derde wedstrijd in successie waarin hij twee keer het net wist te vinden.

Berkum onderuit bij Urk

Berkum is er niet in geslaagd koploper Urk punten af te snoepen. Hessel Snoek kroonde zich tot matchwinner: hij was verantwoordelijk voor beide doelpunten namens Urk. Chris van der Meulen deed een kwartier voor het einde nog wel wat terug met de 2-1, maar het slotakkoord was voor Urk dat via Lucas Schraal de eindstand op 3-1 bepaalde.
Berkum ging onderuit op Urk (foto: Rainer Fröhlich)
Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de hoofdklasse na vandaag. De statistieken van de zes Overijsselse clubs zijn hier te vinden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.