Veel belangstelling voor paddenstoelenwandeling bij Deventer

Honderden mensen hebben vandaag meegedaan aan de paddenstoelenwandeling. Bij landgoed Nieuwe Rande bij Deventer was een tocht uitgezet waarlangs allerlei soorten paddenstoelen te vinden waren.

De wandeling was georganiseerd door IVN afdeling Deventer. Twee IVN-medewerkers hadden zich verkleed als vliegenzwam en gaven waar nodig nadere uitleg over de verschillende paddenstoelen.

'Ook heel educatief'

"Het weer speelt natuurlijk geweldig mee", glundert Mike Hirschler van de natuurorganisatie vanonder zijn paddenstoelenmuts. "Er is een leuke opkomst en het is niet allen heel erg fijn om vandaag te wandelen, maar het is natuurlijk ook heel educatief."

Door de droogte van de afgelopen maanden zijn er relatief weinig paddenstoelen voor de tijd van het jaar. "Om toch voldoende te kunnen laten zien, hebben we uit de omgeving meerdere soorten gehaald en die neergelegd."

Niet gegeten

Bij elke soort staat een bordje met informatie. Daarin is onder meer te lezen of de betreffende paddenstoel giftig is en dus zeker niet gegeten kan worden.

De deelnemers zijn over het algemeen heel tevreden. Ook de kinderen die een spiegeltje mee hebben genomen. Daarmee konden ze aan de onderkant van de paddenstoelen zien hoe de sporen eruit zien.

Meer over dit onderwerp:
Deventer paddenstoelen IVN Nieuws
Deel dit artikel: