NAM ruimt locatie voor gaswinning bij Punthorst op

De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gaat na 30 jaar de locatie aan de J.B. Kanlaan bij Punthorst opruimen en daarna zeggen ze de huur op. Ooit was het de bedoeling om vanuit deze locatie gas te gaan winnen, maar dit is nooit gebeurd.

"Het gaat om een klein veld onder Staphorst dat we niet meer gaan aanboren. We houden locaties altijd beschikbaar tot dat duidelijk is dat we - ook niet in de buurt- nog willen of kunnen gaan boren naar gas" licht Kirsten Smit van de NAM toe. Dat het zo lang heeft geduurd is niet gebruikelijk. "Normaal gesproken plannen we na ongeveer 10 jaar het sluiten van een locatie, maar hier is spraken van onlogische bedrijfsvoering en een niet standaard aanpak", aldus Kirsten Smit.

Werkzaamheden

Vanaf vandaag wordt de locatie opgeruimd en dat zal gepaard gaan met geluidsoverlast en met zwaar vrachtverkeer in de richting van Nieuwleusen. Vanaf woensdag begint de NAM met de sloop van de asfaltvloer. De werkzaamheden duren tot eind november.

Toekomst

Het terrein is 30 jaar lang gehuurd door de NAM en heeft een asfaltvloer en is omheind met hekken. Het terrein wordt in de 'originele' staat gebracht en daarna teruggegeven aan de grondeigenaar. De eigenaar is een particulier. Het is niet duidelijk wat er na de werkzaamheden met de grond gaat gebeuren.

Meer over dit onderwerp:
NAM Punthorst lokatie Opruimen Nieuws
Deel dit artikel: