nieuws

Moeder vermoorde Almelose Talitha: "Je bent een klootzak"

Emoties bij stille tocht voor Talitha van Limbeek
Emoties bij stille tocht voor Talitha van Limbeek © RTV Oost/ Ruud Dilling
"Je bent een klootzak. Ik haat je!" Dat zei de moeder van de Almelose Talitha van Limbeek vanochtend in de rechtszaal tegen Marc B. die heeft toegegeven Talitha te hebben doodgestoken, half juni vorig jaar.
Na zijn daad heeft hij naar eigen zeggen zichzelf ook van het leven willen beroven door zichzelf te steken. "Maar bij Talitha gebruikte je een groot keukenmes en bij jezelf een schilmesje. Je bent een lafbek", zegt Talitha’s moeder.

Realiteit

Talitha werd 32 keer door Marc gestoken. Hij was de kijk op de realiteit verloren zegt hij door meerdere stressfactoren. Zo was hij bang dat Talitha vreemd ging met haar ex, stond zijn bedrijf er niet al te florissant voor en er waren tot twee keer toe spullen van hem gestolen bij een inbraak.

Gestolen spullen

Zo was er een airco van hem gestolen die hij 'op de kop had getikt'. Maar die airco was mogelijk bedoeld om te gebruiken in een hennepplantage. "Ik heb contacten in de hennepteelt", zegt Marc. Volgens hem heeft familie van Talitha die airco en andere spullen gestolen. Ook was hij bang dat Talitha’s ex hem wat zou aandoen.

Fatale dag

Toen hij op de fatale dag voor de deur van Talitha stond, was hij naar eigen zeggen "klaar met al het wantrouwen". Als ze de deur opendoet, stapt hij binnen en zet een mes op zijn eigen keel. Hij wil "de waarheid weten". Als Talitha vervolgens begint te gillen, steekt hij haar neer.
Volgens de moeder van Talitha heeft Marc het bewust gedaan. "Je gunde haar gewoon aan niemand anders."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.