nieuws

Programma: Toppers voor GA Eagles, Excelsior'31 en Landstede Basketbal

Programma deze week
Programma deze week © RTV Oost
Er staat weer een bomvolle en mooie sportweek voor de deur. Hieronder een overzicht van wat er allemaal te beleven valt bij de Overijsselse clubs deze week.

Betaald voetbal

In de eredivisie spelen Heracles Almelo en PEC Zwolle deze week allebei op zondagmiddag om 14.30 uur. Heracles ontvangt FC Groningen en Zwolle gaat op bezoek bij Feyenoord.
Een stapje lager in de Keuken Kampioen Divisie speelt Go Ahead Eagles vrijdag de topper bij medekoploper Almere City. FC Twente komt pas op maandag in actie. Dan gaat het op bezoek bij Jong FC Utrecht.
HHC Hardenberg speelt zaterdagmiddag een thuiswedstrijd in de 2e divisie. FC Lienden komt dan op bezoek op sportpark De Boshoek.

Amateurvoetbal

In de hoofdklasse B is er komend weekend geen Overijsselse derby. Excelsior'31 speelt in eigen huis de topper tegen Urk. Dat duel is live te zien op Facebook en TV Oost. Staphorst gaat op bezoek bij SDC Putten, Genemuiden ontvangt Sparta Nijkerk, Berkum speelt thuis tegen DUNO D, SVZW gaat naar Flevo Boys en DETO ontvangt csv Apeldoorn.
HSC'21 en Quick'20 spelen allebei op zondagmiddag in de 3e divisie. In Haaksbergen ontvangt HSC Hercules en Quick'20 gaat naar Zeeland voor het duel tegen GOES.

Vrouwenvoetbal

Bij de vrouwen speelt FC Twente vrijdag thuis tegen Heerenveen. Door het oneven aantal van negen ploegen in de eredivisie is er elke speelronde een ploeg vrij en dit keer is dat PEC Zwolle.

Basketbal

Landstede Basketbal speelt zondag de topper in de Dutch Basketball League tegen Donar. Beide ploegen wonnen hun eerste drie duels en dus wordt er gestreden om alleen aan kop te komen.
Bij de vrouwen staat Jolly Jumpers na twee duels nog op nul punten. Zaterdag speelt het in eigen huis tegen Loon Lions.

Handbal

In de eredivisie staat de Overijsselse derby tussen Dalfsen en Borhave op het programma. Dat duel is zaterdagavond. DSVD speelt dan in eigen huis tegen VZV.

Squash

Voor de squashers van Coulisse/Twente gaat morgen het seizoen in de eredivisie van start. De regerend landskampioen begint met een duel bij MAX.

Volleybal

Het is een drukke volleybalweek met een dubbel programma in de eredivisie. Bij de mannen speelt VC Zwolle morgen bij Dynamo en zaterdag ontvangt het VoCASA.
Ook bij de vrouwen is er een dubbel programma. Woensdag staan Eurosped en Apollo 8 tegenover elkaar en ontvangt Regio Zwolle VC Sneek. Een dag later speelt Set-Up'65 bij US. Zaterdag spelen Regio Zwolle, Eurosped en Set-Up respectievelijk tegen US, Sliedrecht Sport en FAST. Apollo 8 gaat zondag op bezoek bij VC Sneek.

Waterpolo

De heren van Het Ravijn en OZ&PC beginnen komend weekend aan het bekerseizoen. Polar Bears en ZVL zijn respectievelijk de tegenstanders in een dubbele confrontatie. De winnaar van de best-of-2 plaatst zich voor de kwartfinales. De dames van Het Ravijn zijn komend weekend vrij.
Bekijk hier alle programma's, uitslagen en standen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.