nieuws

Aanleg windmolenpark Veenwieken bij Ommen start volgend jaar

Windmolen
Windmolen © RTV Oost / Rogier van den Berg
De aanleg van windmolenpark De Veenwieken op de grens van de gemeenten Ommen en Hardenberg start begin volgend jaar. In het gebied bij Ommerkanaal komen 10 windturbines.
In eerste instantie was de planning dat de aanleg van de infrastructuur dit najaar zou beginnen, maar door de bezwaarprocedure die liep bij de Raad van State en het wachten op de onherroepelijke vergunningen is dat vertraagd. Ook was de financiering van de windmolens nog niet helemaal definitief. Inmiddels is dit allemaal afgerond.
In mei of juni 2019 worden de eerste windturbines gebouwd, daarvoor worden de toegangswegen en benodigde nutsvoorzieningen aangelegd.
Het windpark bestaat in totaal uit 10 windturbines: 5 turbines op grondgebied van de gemeente Hardenberg en 5 turbines op grondgebied van de gemeente Ommen. Het gebied waar de windmolens komen ligt tussen Ommen, Dedemsvaart en Hardenberg.

Bezwaar Ommen
De gemeente Ommen stapte in september 2017 samen met andere bezwaarmakers naar de Raad van State om de bouw te voorkomen. Het windmolenpark zou een aantasting zijn van het landschap en daardoor funest zijn voor de toeristenindustrie.
Ommen wilde dat niet de provincie, maar de gemeenten zelf kunnen beslissen waar windmolens komen. Dit bezwaar is door de Raad van State december 2017 ongegrond verklaard.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.