nieuws

Praat mee: Het niet afschaffen van de dividendbelasting moet ten goede komen aan de publieke sector

Praat mee!
Praat mee! © RTV Oost
Het niet afschaffen van de dividendbelasting moet ook ten goede komen aan de publieke sector
Zie je geen mogelijkheid om te stemmen? Klik dan hier
Het kabinet zet definitief een streep door het afschaffen van de dividendbelasting. Na het besluit van Unilever om het hoofdkantoor niet naar Rotterdam te halen werd de omstreden maatregel heroverwogen. Vandaag werd bekend dat het Kabinet na coalitieoverleg definitief afziet van het afschaffen van de dividendbelasting
De oppositie wil graag dat het vrijgekomen geld, 1,9 miljard, wordt geïnvesteerd in de publieke sector zoals zorg, onderwijs en veiligheid. Volgens president Rutte is dat in strijd met de begrotingsregels. Het geld was bedoeld voor het bedrijfsleven en daar zal het dan ook in geïnvesteerd worden. 
Wat vind jij, moet een deel van het vrijgekomen geld ook gestoken worden in de publieke sector, of is het wat jouw betreft prima dat de 1,9 miljard euro naar het bedrijfsleven gaat?  

Praat met ons mee in de reacties hieronder, via Facebook of stuur een audio-appje naar 06 57 03 33 33.

Maandag kon je meepraten over de stelling: 'Het is aan de instanties en bedrijven zélf te wijten dat mensen in de schulden komen.' 63 procent van de stemmers was het met de stelling oneens en vindt het de eigen verantwoordelijkheid om je huishoudboekje op orde te hebben. De overige 37 procent was het wel eens met de stelling. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.