nieuws

Henny en Hilda Keur teleurgesteld na gesprek gemeente: "Ze blijven in een kringetje rondlopen"

Ze zouden niet naar buiten komen voordat er een oplossing lag. Toch kwamen Henny en Hilda Keur even na twaalven met lege handen uit het Stadskantoor in Hengelo. "Als je het over een teleurstellend gesprek hebt, dan is dit het."
Henny en Hilda Keur kwamen vanochtend naar het Stadskantoor van de gemeente Hengelo voor een praatsessie. Deze sessie moest leiden tot een oplossing voor hun financiële problemen. Problemen waar ze de gemeente mede verantwoordelijk voor houden.
Ze zeiden niet naar buiten te zullen komen voordat er een oplossing was bereikt. Maar het gesprek verliep teleurstellend voor de twee. "Wat waardeloos. In een woord waardeloos", zegt Hilda. "Ze bieden de oplossingen die ze een jaar geleden ook al hebben geboden. Maar dat zou een financiële strop voor ons zijn."

Geldnood

Henny en Hilda zitten in geldnood, omdat het persoonsgebonden budget (pgb) dat ze via de gemeente ontvangen om voor hun oudste zoon te zorgen niet genoeg zou zijn.
"Ze bieden niets nieuws", zegt Hilda. "Ze blijven in een kringetje rondlopen. Ik denk dat ik eerst eens even een kwartier ga huilen. Ik zou niet weten wat ik nu moet doen. Je loopt bij de gemeente tegen een muur."
Henny en Hilda voelen zich gemangeld door het systeem en hopen dat vakbond FNV nog iets voor ze kan betekenen. Ook overwegen ze juridische stappen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.