nieuws

Provinciale VVD en PvdA zijn situatie Kamperlijntje zat: "Ons geduld is al lang op"

Kamperlijntje tussen Zwolle en Kampen
Kamperlijntje tussen Zwolle en Kampen © Keolis
Bijna een jaar na de geplande opening van station Stadshagen in Zwolle is er nog steeds geen trein gestopt. "Ons geduld is al lang op", zegt PvdA-Statenlid Hans Nooter over het al veelbesproken traject Kamperlijntje. "Het is diep triest."
De opening van Stadshagen loopt telkens vertraging op. Reden: de bodem onder het traject is dusdanig slap dat treinen er niet met 140 kilometer per uur op kunnen rijden. Daardoor kan de trein niet stoppen op het nieuwe station bij de Zwolse wijk Stadshagen. Dat zou zoveel vertraging geven dat reizigers hun aansluiting missen.
De politiek zit met de situatie in de maag en het geduld raakt steeds verder op. De druk op ProRail om met een oplossing te komen, wordt opgevoerd, ook vanmiddag bij RTV Oost tijdens een Q&A op Facebook. Gaf Statenlid Hans Nooter aan de situatie "diep triest"" te vinden, Statenlid Gert Brommer van de VVD deed er nog een schepje bovenop. "Het is zeer kwalijk."
Brommer verwijst naar de situatie waarin ProRail de opdracht kreeg om een spoorlijn tussen Zwolle en Kampen te realiseren waarover treinen met een snelheid van 140 kilometer per uur kunnen rijden. "Wij geven als provincie die opdracht, stellen daar ook geld voor beschikbaar en dan blijkt ProRail niet waar te kunnen maken wat wij als provincie gevraagd hebben."
"Dat moet ProRail heel gauw oplossen", aldus Brommer.  
Wil jij meepraten over wat beter moet in het verkeer in Overijssel? Schrijf mee aan het verkiezingsprogramma van Overijssel.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.