nieuws

Expeditie Oost: 'n Vjeanschn Eikn in de top drie van 'Mooiste boom van Overijssel'

De ruim tweehonderd jaar oude eik op het erf van Jan Smelt uit Vriezenveen staat in de top drie van de verkiezing 'Mooiste boom van Overijssel'.
Een verkiezing uitgeroepen door de verslaggevers van Expeditie Oost van RTV Oost.

De start van

'Ruim een maand geleden hebben we in het radioprogramma Goedemorgen Overijssel van Bert van Losser een oproep gedaan voor de mooiste boom van Overijssel. W hebben veel reacties binnengekregen. Tijd dus om een top drie samen te stellen', aldus verslaggever Esther Rikken.

De top drie

'Deze eik hoort bij onze familie. Ik heb respect voor deze boom en ben er trots op dat hij op onze familiegrond staat. Het is een monument en wat mij betreft staat hij hier nog eeuwen', aldus een trotse Jan Smelt.
'Ik durf nog wel verder te gaan door te beweren dat de boom ook in het gemeentewapen van Vriezenveen staat. En ja, een plekje in de top drie van 'De mooiste boom van Overijssel' is ie dus meer dan waard', aldus de trotse boomeigenaar.

Nog meedoen?

Binnenkort worden ook de overige twee finalisten van de verkiezing 'Mooiste boom van Overijssel' bekendgemaakt. Zelf ook een bijzondere boom, met verhaal, in uw tuin, dorp of gemeente? Inschrijven kan nog steeds, via expeditieoost@rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.