nieuws

Bewakingsbeelden leveren twee tips op over plaatsen granaat bij café in Zwolle

Bewakingsbeeld binnenstad Zwolle toont fietser
Bewakingsbeeld binnenstad Zwolle toont fietser © @Opsporing Verzocht
Het tonen van beelden van bewakingscamera's heeft de politie vooralsnog niet de gouden tip opgeleverd over het plaatsen van een granaat aan de deur van café Bruut in de Voorstraat in de binnenstad van Zwolle. Wel kreeg de politie twee tips binnen over de fiets waarop de verdachte is te zien.
De politie presenteerde de bewakingsbeelden dinsdagavond op de landelijke tv-zender NPO 3 in het programma Opsporing Verzocht. De video laat zien hoe een persoon om half twee in de nacht van 9 op 10 oktober in een regenpak op een fiets door de Zwolse binnenstad rijdt en stopt voor de deur van het café om daar wat te doen.
Achteraf blijkt dat de persoon een handgranaat plaatst aan de klink van de cafédeur. De fietser rijdt daarna weg in de richting van de Kamperpoortenburg.

Weinig reacties

De politie hoopte met het tonen van bewakingsbeelden tips te krijgen over de mogelijke identiteit van de fietser, maar ook een antwoord op de vraag waarom een granaat bij het café is geplaatst. Maar de aanwijzing waarop werd gehoopt, bleven uit. De enige twee reacties die de politie kreeg hebben betrekking op de fiets.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.