nieuws

Speciaal verkeersbord voor veilige schoolomgeving Lemelerveld

Het is een veel gehoorde ergernis bij school; met je kinderen op de fiets tussen de auto's moeten manoeuvreren omdat zoveel ouders hun kinderen met de auto brengen. Of andersom, je auto nergens kwijt kunnen bij school en toch een plekje moeten zoeken. Vanwege die verkeersonveilige situaties heeft basisschool Heidepark in Lemelerveld een speciaal verkeersbord opgehangen.
Het bord is ontworpen door een leerling van de school zelf. Het is onderdeel van een verkeersproject om alle leerlingen en hun ouders veilig van en naar school te krijgen. En om iedereen te waarschuwen goed op te letten.

Bewustwording

Jan Tieman is directeur van basisschool Heidepark en is blij met de aandacht voor het bord. "Bewustwording bij ouders en leerlingen is belangrijk. We stimuleren zoveel mogelijk mensen om lopend of met de fiets naar school te komen, maar dat kan gewoon niet bij iedereen. Om de verkeersstroom in goede banen te leiden zijn er afspraken. Soms zakken die wat weg, dan is zo'n speciaal bord een goede reminder." 

Parkeren

De straat waar de school aan ligt is smal, er is weinig parkeerruimte en met 180 leerlingen is dat toch even puzzelen. "Verkeersouders hebben al met de school en alle ouders afspraken gemaakt over de verkeersstroom en een parkeervrije-zone. Nu zijn er ook speciale parkeervakken voor fietsen. Dat geeft overzicht en houdt de stoep vrij."
Wethouder Uitslag van Dalfsen onthulde het bord samen met één van de kleuters. Hij vindt het heel goed dat de school aandacht heeft hiervoor. "Kinderen, geef dit door aan je ouders, veiligheid rond een school is heel belangrijk. Kom zoveel mogelijk met de fiets, maar als je dan met de auto komt, hou je dan aan de afspraken."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.