nieuws

Strafzaak Eurocommerce uitgesteld om mogelijke documentvervalsing door vastgoedbaron Visser

Het hoger beroep in de strafzaak tegen de veroordeelde vastgoedmagnaat Ger Visser is tot nader order door het Openbaar Ministerie uitgesteld. Visser is vrijdag opgepakt nadat de curatoren aangifte deden van valsheid in geschrifte tegen Visser.
De aangifte gaat om zogeheten 'complotdocumenten' die Visser zelf zou hebben gefabriceerd. Volgens de NRC gaat het om 'vervalste documenten die een megacomplot tegen de familie Visser zouden aantonen'. Het zou gaan om 'vertrouwelijke gespreksverslagen' en 'brieven op privé-briefpapier waaronder de handtekening van Dik Wessels staat', zo meldt de krant. 
Visser zou deze 'stukken' zelf hebben gefabriceerd om in de komende rechtszitting aan te tonen dat hij slachtoffer is van een complot van Dik Wessels en een paar bankiers van Rabobank. Uit de stukken zou blijken dat ook een officier van justitie, de rechter-commissaris en de curatoren samenspanden om Eurocommerce failliet te laten gaan. Ger Visser stelde dat deze 33 'documenten' afgelopen april plots in de brievenbus lagen van zijn landhuis in Gorssel. 
Faillissement 
De Deventer vastgoedketen Eurocommerce ging in 2012 failliet toen bleek dat Ger Visser handtekeningen had vervalst in een poging zijn vastgoedimperium te redden van de financiële ondergang. Door de crisis was de leegstand van zijn tientallen kantoren enorm en was de waarde gekelderd. Uiteindelijk eisten banken, de gemeente Almere en bouwbedrijf Wessels 734 miljoen van Eurocommerce in het faillissement.
Tijdens de strafzaak bleek niet alleen de valsheid in geschrifte, ook werden Visser en zijn zoon, Ger jr, veroordeeld voor faillissementsfraude. De paardenstal 'Eurocommerce' werd ver onder de waarde verkocht aan Ger jr., en hotel restaurant De Roskam in Gorssel werd voor één euro verkocht aan zijn dochter. 
Ger Visser werd veroordeeld tot 3,5 jaar cel, zijn zoon tot één jaar. Zijn vrouw en dochter werden vrijgesproken. Wanneer het hoger beroep nu gaat beginnen is nog niet bekend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.