nieuws

Definitief geen straf voor Go Ahead Eagles na invalbeurt Van Moorsel tegen MVV

Paco van Moorsel
Paco van Moorsel © Pro Shots
Er komt definitief geen straf voor Go Ahead Eagles naar aanleiding van de invalbeurt van Paco van Moorsel tegen MVV, op 31 augustus. De middenvelder speelde mee, maar stond niet op het wedstrijdformulier en daarop stapte de Limburgse club naar de voetbalbond.
De tuchtcommissie betaald voetbal neemt daarmee het besluit van de aanklager betaald voetbal van de KNVB over. Deze oordeelde eerder al dat Van Moorsel gewoon speelgerechtigd was, maar MVV ging daartegen in beroep. De zaak diende gisteravond in Zeist, vanochtend werden Go Ahead Eagles en MVV op de hoogte gesteld van de uitspraak.
De vierde official heeft voorafgaand aan de wedstrijd de naam van Paco van Moorsel op het wedstrijdformulier in de wedstrijdapp zien staan. Ondanks een ICT-technisch onderzoek, kan niet worden verklaard waarom deze naam later van de lijst is verdwenen. De aanklager zag geen aanleiding om te twijfelen aan de verklaring van de vierde official.

Volste vertrouwen

“We hadden vanaf het begin af aan het volste vertrouwen in deze afloop”, reageert algemeen directeur Jan Willem van Dop op de website van Go Ahead Eagles. “Gelukkig kan dit boek nu gesloten worden.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.