nieuws

Vader vermoorde Daan Mellée: "Hij zag zijn dood aankomen"

Het leek alsof hij zijn dood aan voelde komen, de vermoorde Daan Mellée (26) uit Enschede. Hoewel hij was afgekickt en bezig was om met een schone lei aan een nieuwe fase in zijn leven te beginnen, hield hij rekening met het ergste. Vader Joop tegen RTV Oost: "Hij had de nummers voor zijn crematie zelfs al uitgezocht."
"We hebben het met hem voor de moord geregeld gehad over zijn afscheid. Normaal gesproken hebben twintigers het daar niet zo vaak over. Zelfs de muziek wist hij al. Het moest Diggy Dex worden, met Ode aan het Leven." 
Ook had hij kort voor zijn dood ineens hele diepe gesprekken met zijn vader. "Dat soort gesprekken had ik nooit met hem. Het leek gewoon alsof hij het onheil voelde naderen."

Ramp

We spreken Joop Mellée in zijn huis in Gronau. Het is al gauw duidelijk dat hij er enorm doorheen zit. "Het was een ramp, en dat is het nog steeds", zegt hij. "Je weet niet meer waar je bent, wie je bent of wat je bent, het is niet te bevatten."

Tassen vol geld en drugs

Daan Mellee verkeerde jarenlang in het criminele milieu van Enschede. Geregeld had hij tassen vol met drugs of geld in bezit. Ook was hij, net als zijn vriendin, verslaafd aan harddrugs. Maar ruim een jaar geleden kickte hij af en was 'ie clean. Volgens zijn vader was hij "helemaal klaar met het wereldje" en wilde Daan opnieuw beginnen.
Maar zover kwam het dus niet. Begin juli werd hij doodgeschoten in het huis aan Het Oosterveld dat hij met zijn vriendin bewoonde. Zijn familie heeft zijn lichaam nooit meer kunnen zien. Identificatie vond plaats met foto's van zijn tatoeages en dna-onderzoek. 

Frustratie

Sinds de moord is gepleegd, zijn er drie mensen aangehouden. Onder hen ook Daan's vriendin. Maar geen ervan zit nog vast. Voor vader Joop een frustrerende ontwikkeling, maar hij houdt vertrouwen in het politie-onderzoek. "Ik wil weten wie het heeft gedaan en wat er gebeurd is. Het waaróm kan ik dan wel raden waarschijnlijk."
Het maakt Joop Mellée niet veel uit welke straf de dader of daders krijgen. "Iemand die mijn zoon heeft vermoord, of daar medeplichtig aan is, die straft zichzelf."

Boek

In de tussentijd heeft hij veel steun aan verhalen die geschreven worden door vrienden en kennissen van Daan. Inmiddels zijn er al heel wat stukjes in zijn mailbox beland. Hij wil ze mogelijk gaan bundelen tot een boek. 
"We krijgen van al die mensen een hart onder de riem gestoken. Het zijn allerlei verhalen, over goede en slechte dingen. Daan was Daan. En Daan was een mens." 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.