'Lekkende agenten' uit Almelo weer op vrije voeten

De twee agenten uit Almelo, die worden verdacht van het lekken van informatie aan een drugsbende in hun woonplaats, zijn weer op vrije voeten gesteld. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Almelo vanmiddag bepaald.

De twee agenten werden in verband gebracht met de grootscheepse politieactie onlangs in de wijk Nieuwstraatkwartier. Volgens de raadkamer zijn er onvoldoende verdenkingen en redenen om het tweetal nog langer vast te houden.


Nadat het duo eerder dit voorjaar door de korpsleiding al op non-actief werd gesteld wegens ‘schending van het ambtsgeheim’, werden ze kort na de politieactie opnieuw aangehouden. De twee agenten, die opgroeiden in de Wondebuurt, werden die tweede keer aangehouden omdat ze criminelen zouden hebben getipt over lopende onderzoeken en welke wietplantages de politie zoal op de korrel had. 

Vrije voeten
Het Openbaar Ministerie had gevraagd om het voorarrest van het duo met 90 dagen te verlengen, maar dit werd door de raadkamer vanmiddag afgewezen.


Advocaat Kamil Karakaya bevestigt dat justitie het duo met onmiddellijke ingang op vrije voeten heeft moeten stellen: “Ik ga er vanuit dat ze nog wel verdachte zijn in deze zaak, maar wat de verdediging betreft is er geen spatje bewijs.”


De politieactie in het Nieuwstraatkwartier – in de volksmond bekend als de Wondebuurt – trok landelijke aandacht vanwege de massale inzet van agenten. Zo waren circa 450 opsporingsfunctionarissen bij de invallen betrokken. In totaal werden er dertien aanhoudingen verricht. Raadsman Karakaya benadrukt dat beide agenten alle aantijgingen ontkennen.

Meer over dit onderwerp:
almelo Nieuws
Deel dit artikel: