Brandweer Deventer zaagt voordeur uit woning na 'gigantische knal'

In Deventer heeft de brandweer een voordeur open gezaagd nadat buurtbewoners een harde knal uit de woning hoorden komen. Eenmaal binnen bleken alleen twee honden en een kat in het huis te zijn, er was geen rook of vuur meer. Door het incident klapte de brievenbus uit de deur, de hal raakte zwartgeblakerd. Een forensisch opsporingsteam onderzoekt de woning.

Rond 2.55 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen van een brand aan de Raamstraat. Brandweerlieden probeerden de voordeur tevergeefs open te breken met een breekijzer en stormram. Uiteindelijk moest er een kettingzaag aan te pas komen.

Wat er precies gebeurd is, wordt op dit moment onderzocht. Meerdere buurtbewoners zeggen dat er vaker overlast is bij de woning. Zo zouden er regelmatig mensen langskomen en op de deur bonken. De politie wil hier niets over bevestigen. 

Huisdieren

Na de brand kwamen er twee mannen en twee vrouwen van begin twintig in een auto en op een scooter aangesneld, die emotioneel vroegen naar de bewoners. Zij hebben uiteindelijk de huisdieren meegenomen. Het is nog niet duidelijk of de bewoners al langs zijn gekomen.

Meer over dit onderwerp:
brandweer Deventer Nieuws 112 nieuws
Deel dit artikel: