nieuws

Politie zoekt getuigen in verband met plaatsing explosief bij café Voorstraat

Handgranaat bij café Bruut in Zwolle
Handgranaat bij café Bruut in Zwolle © News United / Stefan Verkerk
In Onder de Loep zoekt de politie getuigen in verband met de plaatsing van een handgranaat bij café Voorstraat in Zwolle. Verder aandacht voor misdrijven in Deventer, Borne en Wierden. Wie herkent de daders op de camerabeelden of heeft meer informatie?

Zwolle - Politie zoekt getuigen in verband met plaatsing explosief bij café Voorstraat

De politie in Zwolle is dringend op zoek naar mensen die iets gezien hebben wat te maken kan hebben met het aangetroffen explosief op de voordeur van een horecagelegenheid aan de Voorstraat. De granaat wordt op woensdagmorgen 10 oktober rond 9 uur ontdekt. Aan het einde van de ochtend wordt het explosief verwijderd door de EOD. Uit het eerste onderzoek is gebleken dat de persoon die de granaat heeft geplaatst, is vastgelegd door bewakingscamera’s. Het gaat om een donker geklede man op een fiets (donker van kleur) die rond 01:30 uur vanuit de Grote Markt naar de Voorstraat fietst en daarna is weggefietst in de richting van de Kamperstraat. In zowel Opsporing Verzocht op 16 oktober als in Onder de Loep uitgebreid aandacht voor deze zaak. Heb je die nacht iets gezien op die route? Herken je de verdachte op de camerabeelden?

Zwolle – Brutale diefstal tas met telefoon

Op donderdag 7 juni 2018 doet een vrouw boodschappen bij een supermarkt aan het Bachplein in Zwolle. Als zij even wat fruit/groente afweegt, wordt haar tas met telefoon gestolen door een onbekende man met een zwart petje. Wie herkent deze man op de beelden?

Deventer –  Autobanden lek gestoken in Cramerstraat

Op zondag 24 juni ontdekt een man dat een van de banden van zijn auto, geparkeerd aan de Cramerstraat in Deventer, is lek gestoken. Ook elders in de buurt blijken autobanden te zijn lek gestoken. Op camerabeelden is een groep personen te zien die op zaterdag 23 juni rond 23.15 uur door de straat fietsen van wie één man te voet is en de banden lek steekt. Wie herkent deze mannen of wie kan iets vertellen over deze vernielingen?

Deventer – Winkeldiefstal parfumerie

Op zondag 1 juli 2018 komt een man met een gele bigshopper bij een parfumerie in de Lange Bisschopstraat in Deventer. Hij gaat gericht te werk en neemt twee dure parfums weg. De man is op beelden vastgelegd. Wie kent of herkent hem?

Borne –Duo steelt parfums in drogisterij

Op donderdagmiddag 28 juni zijn een man en een vrouw op dievenpad in Borne. Hierbij stelen ze onder andere bij een drogisterij aan de Nijstad parfums. De diefstal is vastgelegd op camerabeelden. Vermoedelijk zijn zij ook bij twee andere diefstallen betrokken. Wie herkent het duo dat steelt in Borne?

Wierden – Vrouw betaalt in verschillende winkels met vals geld

De politie is op zoek naar een jonge vrouw die begin augustus 2018 bij verschillende winkels in Wierden en Almelo met valse bankbiljetten betaalt. De vrouw is tussen de 25 en 30 jaar oud, ongeveer 1.80 m lang en heeft halflang donkerbruin haar. Opvallend detail is een tatoeage van een muzieksleutel in haar nek. Ben je deze vrouw of (her)ken jij deze vrouw op de beelden? Of ben je gedupeerd door deze vrouw? 

Hengelo – Overval op shop tankstation

Op vrijdagavond 12 oktober 2018 rond 21:00 uur komt een man met een bivakmuts op de shop bij een tankstation aan de Oldenzaalsestraat ingelopen. Deze man bedreigt vervolgens de medewerker met een wapen en eist geld en sigaretten. Daarna vlucht de overvaller met een scooter richting de wijk Hasseler Es. Wie kan iets over deze overval vertellen of over de scooter die achter de tankshop moet hebben gestaan?
Deze zaken zie je in Onder de Loep op donderdag om 17.45 uur, herhaling elk uur. De uitzending wordt herhaald op zondag vanaf 17.45 uur. Kijk voor alle uitzendtijden in de tv-gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.