nieuws

Politie vermoedt opzet bij explosie woning Deventer

De brandweer had een kettingzaag nodig om de deur uit de woning te zagen
De brandweer had een kettingzaag nodig om de deur uit de woning te zagen © Rens Hulman / News United
De politie vermoedt dat er opzet in het spel was bij de explosie vannacht in een woning aan de Raamstraat in Deventer. "Er is iets op de deur geplakt wat zorgde voor de explosie."
Vannacht rond 03.00 uur kwam de brandweer af op een melding van omwonenden van het huis aan de Raamstraat. Ze hadden een harde knal uit de woning horen komen. Door de explosie was de brievenbus uit de deur geklapt en de hal zwartgeblakerd geraakt. De bewoners waren niet thuis, bleek toen de brandweer zich naar binnen had gewerkt.
De politie vermoedt dat er bewust een explosief tegen de voordeur is geplaatst. "Er is iets op de deur geplakt wat zorgde voor de explosie", zegt een woordvoerder van de politie. "Dat kan vuurwerk zijn of iets anders." Wat er precies gebeurd is, wordt op dit moment onderzocht. De politie is bezig met een buurtonderzoek en vraagt mensen die meer weten zich te melden.

'Vaker overlast bij woning'

Meerdere buurtbewoners zeggen dat er vaker overlast is bij de woning. Zo zouden er regelmatig mensen langskomen en op de deur bonken. De politie wil hier niets over bevestigen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.