nieuws

Dronken chauffeur uit touringcar vol passagiers gehaald bij Almelo

De chauffeur van een touringcar, op dat moment vol met passagiers, is gisteravond op de A1 bij Almelo aan de kant gezet. Hij had bijna vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken.
De politie werd getipt door een getuige die een grote touringcar vreemde capriolen zag uithalen. Het voertuig reed over een afgesloten rijstrook en de bestuurder had grote moeite om andere weggebruikers niet te raken bij het wisselen van weghelft.
Tussen Rijssen en de afslag Almelo/Enschede wist de politie de bus te achterhalen. "Wat zich dan afspeelt, hebben de betrokken dienders niet vaak in hun loopbaan gezien", laat de politie weten.

Blaastest

Bij Almelo werd de bestuurder aan de kant gezet en een blaastest afgenomen. Het resultaat was een F, wat duidt op flink alcoholgebruik. De verdachte gedroeg zich vervolgens erg opstandig, waarna hij werd aangehouden en naar Borne gebracht voor onderzoek. Daar blies de 53-jarige man 795 µg/l, ver boven het maximaal toegestane alcoholgehalte van 220 µg/l.
Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd. Hij heeft afgelopen nacht in de cel doorgebracht. De bus is met behulp van een agent verplaatst naar een veilige plek. De passagiers, collega's op weg naar een afscheidsfeestje, zijn naar hun bestemming gebracht door de werkgever.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.