nieuws

Politie: 'Overvaller tankshop Hengelo nam erg veel risico voor beetje geld en paar sigaretten'

Overval tankstation Hengelo
Overval tankstation Hengelo © RTV Oost/ Onder de Loep
Er is nog geen spoor van de man die een overval pleegde bij de tankshop aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Op vrijdag 12 oktober bedreigde de man een medewerker van de shop met een wapen en ging er met geld en sigaretten vandoor.
De overval heeft erg veel impact op de medewerker. "Hij slaapt sinds de overval nauwelijks", zegt politiewoordvoerder Chantal Westerhoff. "De overvaller heeft geen idee wat hij aanricht. Hij heeft uiteindelijk 10 tot 15 pakjes Marlboro-sigaretten meegenomen en wat geld uit de kassa. Hij neemt voor zo'n kleine buit wel erg veel risico, want op een overval met een wapen staat al snel meerdere jaren gevangenisstraf."

Signalement

De overvaller kwam vrijdagavond 12 oktober om 21.10 uur de shop binnen. Het gaat om een man met een lichtgetinte huidskleur, een normaal postuur en hij droeg die avond een gebreide donkere bivakmuts of sjaal. Verder droeg hij een grijs vest met de grijze capuchon over zijn hoofd. Over dat vest had hij een donkere jas aan met een horizontale witte bies. Ook droeg hij witte schoenen.
Waarschijnlijk heeft de overvaller hulp gehad. "Hij was zo snel weg, dat we vermoeden dat hij na de overval bij iemand achterop de scooter is gesprongen", vertelt Westerhoff. De medewerker van de tankshop heeft gezien dat de scooter over het fietspad achter de tankshop de wijk Hasseler Es in reed.

Tips?

De politie hoopt dat iemand iets heeft gezien van de overvaller op de scooter. Heb je informatie? Bel de tiplijn: 0800 – 6070 (gratis nummer). Anoniem reageren kan bij Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Je mag de politie Hengelo ook een privébericht sturen op Facebook.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.