365 beelden van Overijsselaars gepresenteerd in nieuwe scheurkalender

Van de Mattenschippersrace in Blokzijl tot een doorkijkje bij landgoed Eerde. Deze en nogĀ 363 andere foto's zijn opgenomen in de nieuwe Overijsselse scheurkalender 2019, die vanmiddag in de foyer van RTV Oost in Hengelo is gepresenteerd.

Honderden Overijsselaren hebben dit jaar een foto ingestuurd waarmee ze antwoord geven op de vraag 'Wat beweegt jou in Overijssel?' Een jury heeft de 365 foto's geselecteerd die op de kalender terecht zijn gekomen.

Gelijk zoeken

Nadat het eerste exemplaar was uitgereikt aan beroepsfotograaf Vincent Croce kregen alle aanwezigen een exemplaar. Veel mensen gingen gelijk op zoek of ze erin staan, maar volgens de organisatie zijn er ook mensen die de kalender volgend jaar gewoon afscheuren en vanzelf wel zien of hun foto is meegenomen.

Een moeder en dochter uit Dalfsen hebben hun foto al snel gevonden. De dochter staat er zelfs twee keer in. De vrouw die al 25 jaar in Amsterdam woont, maar afkomstig is uit Twente, ziet haar fietsende gezinsleden ook terug op de kalender. "Een bijzonder moment was het voor ons en heel bijzonder dat deze kalender er nu is."

Meer over dit onderwerp:
Overijssel Fotografie Nieuws
Deel dit artikel: