nieuws

Overijssels Film Festival 2018: "Dit jaar meer animo"

Nederlandse voorpremière film Cold War Filmhuis Hengelo
Nederlandse voorpremière film Cold War Filmhuis Hengelo © Filmhuis Hengelo
Vanavond gaat het Overijssels Film Festival (OFF) voor de derde keer van start. "Het festival is nog steeds kleinschalig, maar we hebben dit jaar  meer activiteiten", zegt Dick Smits, een van de organisatoren van het OFF.
Een hele maand zijn er in vijftien Overijsselse filmhuizen onder andere films, lezingen, recensenten, schrijvers en filosofen te vinden. "Er is dit jaar meer animo voor het filmfestival onder de filmhuizen. Zo is er dan ook voor elke Overijsselaar iets in de buurt te doen", aldus Smits.

'Poort naar Europa'

Het thema van het festival is dit jaar 'Poort naar Europa'. Daarmee zal het filmfestival een poort naar Europa openen en een spiegel van het diverse Europa tonen. "Bij de vorige edities was het thema Duitsland, als een soort 'achterland' van Overijssel. Om het filmaanbod te vergroten is dit jaar voor Europa gekozen. Ook omdat er in Europa nu natuurlijk veel gebeurt."
Vanavond om half 8 opent het OFF met de Nederlandse voorpremière van de film Cold War (Pawel Pawlikowski, Polen, 2018) in Filmhuis Hengelo. "We kaarten veel belangrijke historische gebeurtenissen van Europa tijdens het festival aan. De Koude Oorlog is een goed begin om het historisch over Europa te hebben", aldus de organisator.
Pawel Pawlikowski kreeg tijdens het Filmfestival Cannes 2018 de prijs voor beste regisseur. 
Wil je weten wat er nog meer te doen is tijdens het filmfestival? Bekijk dan het programmaboekje.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.