nieuws

Clubicoon Heering geniet van rol als assistent: "Ga er niet achteraan schreeuwen"

Waar je John Stegeman bij een training druk gebarend tussen de spelers ziet lopen, kijkt Marco Heering van een afstandje toe. "Dan heeft het geen zin om er ook tussen te gaan staan en er achteraan te gaan schreeuwen." De eeuwige assistent-trainer geniet zichtbaar van zijn start in Deventer, bij de club waar hij tien seizoenen speelde. 
Marco Heering was de afgelopen vijf seizoenen assistent-trainer bij het opkomende Almere City, de tegenstander van vrijdagavond. Toch kon de oud-speler een lokroep van zijn oude kroegmaatje John Stegeman niet weerstaan. "Ik kende hem vooral nog van het stappen in Epe vroeger. We hebben nooit samen gespeeld maar op voetbalgebied kennen we elkaar goed. Na één belletje was ik overtuigd."

Historie

"Bij Almere City hebben ze het over creating history, maar bij Go Ahead Eagles hebben ze al historie", legt Heering zijn keuze uit. Na technisch manager Paul Bosvelt en trainer John Stegeman volgde ook hij zijn hart voor de club waar hij zoveel liefde voor heeft. "Als ik tijdens de warming-up in het stadion rond loop wil ik eigenlijk weer zelf voetballen, dat zeg ik dan ook tegen de jongens. Maar daar ben ik een kilo'tje te zwaar voor geworden."

Ervaring

Heering ziet ook wel overeenkomsten tussen de twee clubs die morgen tegenover elkaar staan in de topper. "Beide ploegen hebben deze zomer gekozen voor ervaring. Dat is zo belangrijk op dit niveau. Voor een club is dat wel een risico, want dat geld kun je zo kwijt zijn, maar je ziet nu wel bij beide clubs resultaat."
Almere City-Go Ahead Eagles is vrijdagavond live te volgen in "De Oosttribune" op Radio Oost. Daniel Godinho Veiga en Tijmen van Wissing doen vanaf 20:00 uur live verslag vanuit het Yanmar Stadion. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.